San Cassiano

San Cassiano

San Cassianon perhetila sijaitsee Italian Veneton maakunnassa Valpolicellan kuuluissa pitäjässä. Tilan nykyisen omistajan, 40-vuotiaan Mirko Sellan isoisä Albino Sella istutti tilan ensimmäiset köynnökset vuonna 1959. Isoisä ja sittemmin Mirkon isä veljineen viljelivät rypäleitä, mutta myivät ne eteenpäin paikalliselle osuuskunnalle. Vuonna 2002 aiemmin lakia veljensä tapaan opiskellut Mirko sai omien puheidensa mukaan hullun idean alkaa hyödyntää tilan rypälesatoa itse, hylkäsi potentiaalisen lakimiesuransa, ja alkoi valmistaa viinejä tilan omalla nimellä. Vuonna 2004 Mirkon setä päätti myydä oman osuutensa tarhoista Mirkolle ja hänen isälleen, sillä ilman jälkikasvua hänellä ei ollut suoranaista jatkajaa omalle työlleen. Tänä päivänä tilalla on yhteensä 18 hehtaaria viiniköynnöksiä, joista 14 hehtaaria on pyhitetty Valpolicellan punaisille lajikkeille, 2 hehtaaria Garganegalle ja 2 hehtaaria kansainvälisille lajikkeille Cabernet Sauvignonille ja Merlot’lle. Perin italialaiseen tapaan tilalla tuotetaan myös erinomaista oliiviöljyä 7 hehtaaria kattavilta oliivipuuviljelmiltä.

San Cassianon palstat sijaitsevat osittain kalkkipitoisella maalla, osoittain tuliperäisellä maaperällä, mikä välittyy myös viineihin rypäleiden kypsyessä hitaasti. Tilan tyyliä voi luonnehtia raikkaaksi ja tasapainoiseksi: San Cassianon amaronet eivät ole yltiöjäreitä frankenstein-viinejä, jotka maistuvat maitosuklaan ja rusinasopan sekoitukselta, vaan viinillisiä ja tyylin mukaisesti täyteläisiä viinejä, jotka toimivat erinomaisesti myös ruoan kanssa. Valpolicellan hehtaarit jakautuvat tilkkutäkkimäisesti 22 eri palstalle, minkä vuoksi tila ei ole voinut sertifioida tarhojaan orgaaniseen tuotantoon, vaikka toimiikin tarhoilla ekologisin menetelmin hyödyntäen tuholaistorjunnassa feromoneja.

Vuodesta 2007 alkaen tilan rypäletuotannossa on määrätietoisesti alettu keskittyä määrän sijasta laatuun. Tarhojen satomääriä on vähennetty huomattavasti osuuskuntavuosiin verrattuna, ja tätä nykyä puolet köynnöksistä kasvavat perinteisellä pergola veronese -tyylillä, siinä missä uusilta tarhoilta löytyy modernimpia guyot-köynnösrivistöjä. Tarhoilla köynnösrivien välissä kasvaa muuta kasvustoa rikastuttamassa maaperää. Kellarissa Mirkon tärkeimpinä valttikortteina ovat äärimmäinen puhtaus sekä lämpökontrolloidut terästankit, joiden avulla käymislämpötilat saadaan pidettyä riittävän matalina, minkä johdosta viinit ovat aromaattisen hedelmäisiä ja raikkaita. Kellaritiloja laajennetaan parhaillaan uusien tynnyreiden ja isomman pullovaraston mahdollistamiseksi. Omaa pullotuslinjastoa Mirkolla ei ole, joten pullotus tapahtuu vuokralinjastolla sekä naapurin kellarissa. Viinit suodatetaan ja kirkastetaan ennen pullotusta, mutta koko tuotanto on vegaaniystävällistä.

Tilan sydämellisen viinitekijä-omistajan, Mirko Sellan, mukaan täydellisyys ei koskaan kiirehdi. Tämä filosofia näkyy kaikkialla tilan toiminnassa. Viinejä ei tuupita tai pakoteta mihinkään suuntaan: viinintekijä pyrkii puuttumaan prosessiin mahdollisimman vähän. Lopputulos on jollain tapaa levollinen ja varsin tasapainoinen viini, jonka vaikutukset nautiskelijaan ovat samansuuntaiset.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin