Coravin

Coravin

Coravin sai alkunsa Bostonissa, Massachusettsissa, vuonna 2011. MIT:ssä opiskellut viininrakastaja Greg Lambrecht pähkäili, miten voisi jatkaa itsekseen viinien nauttimista kohtuudella ja pullojen loppuja pilaamatta vaimonsa odottaessa pariskunnan ensimmäistä lasta. Muutaman vuoden miettimisen ja prototyyppien valmistamisen jälkeen lääketieteessä käytettyjen neulojen inspiroimana Lambrechtin onnistui lanseerata Coravin-laite markkinoille vuonna 2013. Lanseeraus oli kertakaikkisen järisyttävä innovaatio viinimarkkinoilla, sillä se mahdollistaa viinin tarjoilun avaamatta pulloa. Kymmenessä vuodessa laitteesta on tullut lukuisten viiniravintoloiden ja viininharrastajien työväline jokapäiväisessä käytössä maailmanlaajuisesti.

Coravinin toiminta perustuu pieneen korkin läpäisevään neulaan ja argonkaasuun. Coravinin avulla viiniä voidaan kaataa lasiin pullosta, joka on yhä suljettu korkilla. Argonkaasu suojaa pulloon muodostuneen tyhjän tilan niin, ettei viini pääse hapettumaan. Näin ollen myös ravintoloissa voidaan tarjota harvinaisempia ja arvokkaampia viinejä laseittain ilman, että mahdollisesti muuten myymättä jäänyt pullonloppu aiheuttaisi hukkakuluja. Oikein käytettynä kaasua kuluu vain noin 0,10€ edestä per lasi, mutta hukan minimoimisen johdosta säästöt ovat huomattavia.

Coravinin avulla ravintolat pystyvät tarjoilemaan laajempaa valikoimaa ja myös kalliimpia viinejä laseittain sekä rohkaisevat asiakkaita kokeilemaan myös arvoviinejä, kun niitä ei tarvitse ostaa kokonaista pullollista. Näin ollen Coravinillä pystyy luomaan uniikin viinivalikoiman ravintoloihin ja houkuttelemaan entistä valveutuneempia viininnauttijoita piipahtamaan lasillisella. Laitteen osat ovat myös kierrätettäviä, joten käytetyt argon-kapselit voi laittaa metallinkierrätykseen.

Klassista neulallista Coravinia käytettäessä on tärkeää varmistua, että pullo on suljettu luonnonkorkilla. Ennen neulan työntämistä korkin läpi tulee argon kaasua päästää ulos pieni määrä, jotta neula puhdistuu mahdollisista aiemmista viinijäämistä ja hapesta. Tämän jälkeen neula työnnetään hallitusti korkista läpi, minkä jälkeen sitä voi annostella pullosta lasiin korkkia avaamatta. Käytön jälkeen Coravin-laite on helppo puhdistaa lämpimällä vedellä ja pullo laittaa takaisin viinikaappiin tulevaa käyttöä varten. Viini säilyy hyvänä useiden kuukausien ajan, kun laitetta on käytetty oikein.

Mikäli neulallista Coravinia haluaa käyttää kierrekorkillisiin pulloihin, tulee viinit sulkea Coravinin suunnittelemalla kierrekorkilla heti avaamisen jälkeen. Näin käytettynä pullo säilyy hyvänä noin 3 kuukauden ajan. Coravin Pivot -järjestelmä mahdollistaa millä tahansa sulkimella suljetun pullon tarjoilun laseittain hyödyntämällä Coravinin kumista korkkia, joka laitetaan pulloon heti kun se on avattu. Pivot-korkeilla suljettuna viini säilyy hyvänä kuukauden verran.

Uusimpana innovaationa Coravin on julkaissut maailmalle Sparkling System -laitteen, joka hiilidioksidia lisäävän järjestelmänsä ja kapselinsa avulla mahdollistaa samppanjan ja kuohuviinin kuplien säilymisen hyvänä jopa neljän viikon ajan. Näin ollen ravintoloilla on mahdollisuutta laajentaa laseittain tarjoiltavien kuohuviinien ja samppanjoiden määrää, ja jälleen kerran tarjoilla asiakkailleen aiempaa enemmän mahdollisuuksia uniikkeihin elämyksiin.

Coravin palkittiin jo joulukuussa 2013 maailman innovatiivisimmaksi viinituotteeksi La Revue du Vin de Francen toimesta.

Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin