Monte Bernardi

Monte Bernardi

Michael Schmelzer on varsinainen kosmopoliitti. Italiassa saksalaiselle isälle ja michiganilaiselle äidille syntynyt herra on viettänyt pitkiä aikoja elämästään niin Ranskassa, Saksassa, Yhdysvalloissa kuin Australiassakin. Ranskassa asuessaan Michael opiskeli itselleen kokin ammatin, minkä myötä hän päätyi työskentelemään Michelin-tähti ravintoloihin. Pariisissa Michael myös osallistui viinikurssille ja teki muutamia matkoja Ranskan viinialueille. Viinikärpäsen puraistua Michaelia oikein kunnolla hän opiskeli viininviljelyä ja enologiaa työskennellen useilla Australian viinialueilla. Kun Michaelin vanhemmat alkoivat miettiä eläköitymistään, hänen siskonsa ehdotti että he muuttaisivat kaikki Italiaan, missä Michael ja hänen viinibisnestä opiskellut siskonsa voisivat aloittaa yhteisen viiniprojektin. Kierrettyään useita kymmeniä tiloja he vihdoin löysivät Monte Bernardin tilan Panzanosta, Toscanan sydämestä. Buoninsegnin perheen vuonna 1085 perustama tila tarjosi Schmelzereille juuri sen, mitä he kaipasivat.

Monte Bernardin nimi kantaa Buoninsegnin perheen aikanaan avioituneen tyttären miehen nimeä, sillä tila erotettiin isommasta kokonaisuudesta häälahjana tuoreelle avioparille. Tila sijaitsee Chianti Classicon korkeimmalla alueella, missä viineissä on huomattavasti enemmän raikkautta kuin muualla maakunnassa. Alueen mikroilmasto on lähes täydellinen. Etelän suuntaan aukeava rinne, joka alkaa tuulelta suojaavasta metsästä ja loppuu joen uomaan tarjoaa viilennystä kuumina kesäpäivinä ja optimaalisen määrän auringonvaloa voimistamalla kevään ensimmäisiä auringonsäteitä.

Schmelzerit muuttivat alueelle vuonna 2002 ja tuottivat ensimmäisen viininsä heti seuraavana vuonna. Alusta saakka ajatuksena oli tuottaa viinejä perinteisin menetelmin, jotta Chianti Classicon tyypilliset piirteet tulisivat parhaiten esiin. Michael alkoi viljellä tarhojaan biodynaamisin menetelmin, keskittyä pelkästään alkuperäislajikkeiden käyttöön DOC Chianti Classico viineissään, sekä kypsyttää viinejään isoissa ranskalaisissa, slavonialaisissa ja itävaltalaisissa tammitynnyreissä pienten barriquejen sijaan. Tarhoille valikoitiin juurakoita, jotka tyypillisesti ulottavat juurensa syvälle maahan. Alkuun Monte Bernardilla viljeltiin vain 5 hehtaaria tarhoja, joista saatiin 15 000 pulloa viiniä. Tänä päivänä tarhoja on piirun verran alle 25 hehtaaria. Viinit ovat luonnonmukaisesti sertifioituja, mutta biodynaamista sertifikaattia niille ei haeta, sillä Michael ei halua maksaa erikseen kahdesta sertifikaatista eikä tulottaa 1% kaikesta myynnistään.

Kellarissa Michael käyttää kaiken puristamansa mehun, sillä muuten tarhoilla tehdystä työstä osa menisi hukkaan. Spontaanisti käyvät viinit kypsyvät usein flor-hiivakerroksen alla, eikä niitä koskaan kirkasteta saati suodateta.

Tilan vuosituotanto on noin 75 000 pulloa. Tuottajalla on luomusertifikaatti.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin