Magoutes

Magoutes

Siatistan kukkulainen kaupunki Kreikan luoteisosissa on ollut koti viiniköynnöksille jo 1600-luvulta alkaen. Siatistan luostarin kirjojen mukaan paikalliset tuottivat ja kauppasivat viinejään muiden kauppatavaroiden, kuten lampaanvillan ja mehiläisvahan ohessa, sekä Venetsiaan että Konstantinopolikseen. Siatistan kaupungilla on myös vahva ottomaanien vaikuttama historia. Suurin osa kaupungissa tapahtuvasta liiketoiminnasta oli aikanaan turkiskauppaa, mutta tänä päivänä vain muutama yritys on enää toiminnassa.

Diamantisin perhe istutti 1900-luvun alussa alueelle Xinomavroa sekä harvinaisempia punaisia lajikkeita Moschomavroa ja Nigrikiotikoa. Vuosikymmenten saatossa osa tarhoista kuitenkin hiipui pois, mutta osa viiniköynnöksistä edelleen tuottaa rypäleitä tilan viinejä varten. 1985 Konstantinos Diamantis perheineen perusti Diamantisin viinitilan, jonka fokuksena oli suojella ja pelastaa vanhoja paikallisia lajikkeita. Yksi lajikkeista oli Moschomavro, jonka uusista pistokkaista istutettiin 3 hehtaaria kattava tarha 850 metrin korkeudella sijaitseville saven ja kalkkikiven täyttämille rinteille. Tänä päivänä kaikki Kreikassa kasvavat Moschomavrot juontavat Diamantisin tarhoille.

Diamantis tuotti ensimmäiset sekoiteviininsä vuonna 2002, mitä seurasivat lajikeviinit Xinomavrosta ja Moscomavrosta vuosina 2011 ja 2016. Huhtikuussa 2021 julkaistiin ensimmäiset viinit nimellä Magoutes Vineyard. Viinit tuotetaan Kreikan mittapuulla viileässä ja kuivassa mannermaisessa ilmastossa 750-820 metrin korkeudella. Tämän johdosta ympäristö ei aiheuta viinitarhoille turhaa stressiä, minkä ansiosta tarhojen flora ja fauna kukoistavat. Tarhoja voidaan näinollen hoitaa luonnonmukaisin menetelmin ja satomäärät rajoitetaan 1 kg rypäleitä köynnöstä kohti. Kalkkikivinen maaperä on itsessään myös köyhää tuottaen konsentroituneita rypäleitä. Kokonaisuudessaan tilan tarhat kattavat 22 hehtaarin alueen, mutta toiveissa on pelastaa lisää hylättyjä tarhoja ja istuttaa myös uusia köynnöksiä historiallisten köynnösten pistokkaista.

Tällä hetkellä tarhojen keskelle rakentuvat uusi viinimö ja kellaritilat. Uusien tilojen ansiosta viinien kypsytyksessä nyt käytettävät 500-litraiset tammitynnyrit voidaan korvata kookkaammilla 2500-litraisilla Stockingerin tynnyreillä, jotka antavat viinien hengittää tuomatta niihin liikaa tammen aromeita. Kaikki viinit käyvät spontaanisti ilman lisättyjä hiivoja, eikä viininvalmistuksessa käytetä myöskään entsyymeitä saati kirkastusaineita. Viinit suljetaan pulloihin DIAM-korkin alle.

Magoutesia pyörittävät yhdessä Dimitrios Diamantis sekä George Papageorgiou, jotka ovat molemmat syntyjään Siatistasta. Molempien herrojen sydämissä lepattaa palava liekki omaa aluetta ja kreikkalaisia alkuperäislajikkeita kohtaan, ja tilan viineissä tämä rakkaus todellakin maistuu.

Tilan vuosituotanto on noin 80 000 pulloa.

https://www.magoutes.com/


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin