Champagne Pierre Péters

Champagne Pierre Péters

Le Mesnil-sur-Ogerin kylässä sijaitseva Pierre Petersin tila on ensimmäisiä maailmanmaineeseen nousseita viljelijätuottajia. Jo kuudennessa sukupolvessa viiniä viljelevän perheen viinitila sai alkunsa vuonna 1919, joten tila on jo sadan vuoden ajan hoitanut kalkkikivisiä tarhojaan pieteetillä. Viinien tuotannossa käytetään ainoastaan omien tarhojen rypäleitä, ja tarha-alueet kattavat tänä päivänä reilut 19 hehtaaria niiden sijaitessa pääasiassa Le Mesnil-sur-Ogerin, Ogerin, Avizen ja Cramantin kylissä. Tarhojen hoidossa ei käytetä rikkaruoho- eikä hyönteismyrkkyjä ja puolet tarhoista hyödyntää luonnollisia menetelmiä tuholaisten torjunnassa. Tarhat on myös istutettu selection massale -periaatteella, jolloin ne ylläpitävät ja jatkavat tilan 100-vuotista historiaa. Tarhojen keski-ikä on tällä hetkellä 30 vuotta.

Jo vuonna 1858 Luxembourgista kotoisin oleva Gaspar Péters avioitui Le Mesnilissä 2 hehtaaria omistaneen Miss Douén kanssa ja alkoi viljellä samppanjarypäleitä. Gaspar kuitenkin möi tarhojen sadon yhdessä poikansa Louis Josephin kanssa, ja vasta tämän poika Camille päätti vuonna 1919 korjata rypäleet itse sekä käsitellä ja pullottaa viinin omalla nimellään. Vaikka taloudellinen kriisi koetteli maailmaa 1920-luvun lopussa, päätti Camille itsepintaisena alkaa rakentaa brändiä Camille Péters. Vuonna 1930 hänen onnistui hankkia itselleen 2,5 hehtaaria kattava Les Chétillonsin palsta. Camillen menehdyttyä äkillisesti vuonna 1944 hänen vanhin poikansa Pierre otti tilan haltuun, ja jo samana vuonna julkaisi ensimmäisen viinin, joka kantoi isänsä sijaan Pierren omaa nimeä. Menetettyään myös äitinsä Pierre joutui yhdistämään nuoremmista sisaristaan ja heidän koulutuksestaan huolehtimisen omien Côte des Blancsin tarhojen hoitamisen kanssa. Parinkymmenen vuoden jälkeen oli Pierren aika siirtää tilan toimet poikansa Françoisin käsiin, joka jatkoi paitsi tilan tarha-alueiden kasvattamista, myös työskenteli viinien tunnettuuden eteen ympäri Ranskaa ja maailmaa. Nykyisin tilaa johtaa Rodolphe Péters, joka aiemmin työskenteli 12 vuoden ajan enologina ja viinintekijänä muilla viini- ja samppanjatiloilla. Rodolphe otti perhetilan haltuunsa vuonna 2008 ja on siitä asti vienyt tilan viininvalmistusta entistä laadukkaampaan suuntaan.

Tilan samppanjoiden tyyli on aina ollut Blanc de Blancs, mutta vuonna 2009 lanseerattiin ensi kertaa roseesamppanja Rosé for Albane. Tilan on myös onnistunut hankkia itselleen uusi Montjolyn palsta Mesnilin kylästä, minkä tuotannosta saatiin nauttia ensi kertaa vuonna 2019. Tilan lippulaivaviininä tunnetaan Mesnilin kylässä sijaitseva Les Chétillons, jonka köynnökset ovat jopa 45-vuotiaita. Jokainen tarhan kolmesta palstasta vinifioidaan erillään ja sekoitetaan sopivassa määrin vuosikerralliseksi tarhasamppanjaksi. Viininvalmistusta johtaa ajatus tarkkapiirteisyydestä. Kokonaiset tertut poimitaan käsin ja kuljetetaan varoen puristettavaksi. Puristus tapahtuu hitaasti, jotta hienostunein mehu saadaan valikoitua vuosikertasamppanjaa varten. Viinit käyvät pienissä terästankeissa tarkasti kontrolloidussa lämpötilassa. Pitkien sakkakypsytysten ansiosta viinit kehittyvät moniulotteisiksi ja pitkäikäisiksi. Kellarin ja viinien sydämenä toimii myös reserviviini, joka on solera-sekoitus vuosilta 1988, 1990, 1993, 1995-1998, 2000-2002, 2004-2017.

Tilan vuosituotanto on noin 150 000 pulloa. Tuottajalla on Haute Valeur Environnementale -sertifikaatti.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin