Champagne Fleury

Champagne Fleury

Fleuryn samppanjasuku on biodynaamisen samppanjantuotannon pioneeri. Tila on perustettu vuonna 1895 ja lähtölaukaus kohti luonnonmukaista tuotantoa kuultiin jo vuonna 1970. Tuolloin kolmannen sukupolven samppanjantuottaja, herra Jean-Pierre Fleury, päätti pyrkiä kohti mahdollisimman laadukasta viininvalmistusta kompostoinnin, orgaanisten lannoitteiden, manuaalisen työn ja mahdollisimman vähäisen intervention keinoin. Tilan vanhimmat tarhat juontavat juurensa 50 vuoden taakse, jolloin Jean-Pierre uudelleenistutti köynnöksensä.

Vuonna 1989 Jean-Pierre otti rohkean askeleen eteenpäin muokkaamalla kolme hehtaaria sukunsa tiluksista biodynaamisiksi. Herralla oli vahva luotto siihen, että täysin luonnollisin viljelymenetelmin syntyisi vieläkin parempaa samppanjaa. Hyvät tulokset kannustivat kehittämään luonnollisia viljelymetodeja edelleen: jo kolme vuotta myöhemmin koko 15 hehtaarin tila oli biodynaamisesti viljeltyä. Omien tarhojen lisäksi tila ostaa 7 hehtaarin verran rypäleitä kahdelta viljelijältä, jotka myös siirtyivät biodynaamiseen viininviljelyyn jo 1990-luvulla.

Fleury Père & Fils -samppanjatalo sijaitsee eteläisen Champagnen Côte des Barissa, pienessä Courteronin kylässä. Maaperä on alueelle tyypillistä kalkkikiveä. Pinot Noir -köynnökset peittävät 85% pinta-alasta siinä missä Chardonnay-tarhat kattavat 10%. Lisäksi tilalla kasvaa pieniä määriä Pinot Blancia, Pinot Gristä ja Meunieria.

Tilan viinit valmistetaan perinteisillä menetelmillä. Kahden koripuristimen ja yhden pneumaattisen puristimen avulla käsinpoimitut rypäleet saadaan puristettua heti niiden saavuttua tarhoilta kellarille. Vuodesta 2008 alkaen jokainen palsta on vinifioitu erillään, jotta rypäleiden laadusta voidaan varmistua. Painovoiman avulla käymisastioihin valuva mehu saa käydä spontaanisti ja viini levätä sakan päällä kevääseen saakka. Sekoituksen yhteydessä ennen toista käymistä osa viinistä siirretään vuonna 2007 aloitettuun reserviviineistä koostuvaan soleraan. Tämä viinierä säilötään Cognacin maakunnasta hankittuihin tynnyreihin ja vuosittain reserviviiniä käytetään tilan Blanc de Noirsin ja Fleur de l'Europen sekoituksissa. Kaikki tilan viinit kypsyvät vähintään 3 vuoden ajan kellareissa ja osa viineistä julkaistaan vasta 10 vuoden sakkakypsytyksen jälkeen. Nämä viinit paranevat ajan kanssa!

Tänä päivänä tilan toiminnasta vastaavat Jean-Pierren lapset. Morganen vastuulla on viinien myynti, Jean-Sébastien työskentelee kellarissa ja Benoît tarhoilla.

Tilan vuosituotanto on noin 200 000 pulloa. Tuottajalla on Biodyvin-ja Demeter-sertifikaatit.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin