Vallein Tercinier
Vallein Tercinier on perinteikäs ranskalainen konjakin valmistaja. Vanhojen kansioiden tutkailu paljasti, että perhetuottaja lähetti ensimmäisen kärryllisen väkijuomia Suomeen jo 1950-luvulla. Tercinierin perheen historia alueella ulottuukin pitkälle, 1490-luvulle saakka, ja konjakin salainen resepti on siirtynyt polvelta seuraavalle jo sukupolvien ajan. Viinitien valikoimissa on laadukkaiden VSOP ja XO-konjakkien ohella saatavilla myös tilan väkevöidyt Pineau des Charentes -viinit, jotka koostuvat käymättömästä rypälemehusta, jota leikataan valmiilla konjakilla. Lopputulos on makea yhdistelmä raikkautta ja syvyyttä.
Pineau des Charentesin tyyli on ikivanhaa perua. Juomia on valmistettu Charentesin alueella vuosisatoja. Tarinan mukaan 1500-luvun lopussa eräs viininkasvattaja kaatoi vahingossa rypälemehua konjakkitynnyriin. Alkuun hän raivoistui potentiaalisesti varsin kalliista virheestään, mutta maistettuaan lopputulosta, innostui. Ajatustahan voisi kehitellä eteenpäin.
Makeille apertiiveille persot ranskalaiset nauttivat Pineauta usein illallisen ensimmäisenä juomana. Pohjoismaalaisessa kulttuurissa Pineau on ilmiselvä jälkiruokaviini, joka hoitaa pestinsä kunnialla makeammankin annoksen kyytipoikana.