Vall Dolina
Can Tutusausin historia on pitkä kuin katalonialainen kirkonkirja. Viinitilan ensimmäinen rakennus sijaitsi Garrafin ylängöllä tarhojen keskellä vuoteen 1729 asti, jolloin silloiset omistajat rakensivat viinintuotantoon soveltuvan rakennuksen läheisen kylän keskustaan. Toiminta jatkui pienimuotoisena sukupolvesta toiseen ja vuosisadalta seuraavalle. Joan Badell i Badell alkoi valmistaa ja pullottaa viinejä tilalla vuonna 1986 hänen isoisänsä vielä myydessä viljelemänsä rypäleet muille alueen tuottajille. Tästä asti Vins i Caves Tutusaus on tuottanut artesaanista DO Cava -luokiteltua kuohuviiniä, joka niittää mainetta maailmalla.
Vuosituhanteen vaihteessa tilaa alkoi luotsata Joanin poika, nyt reilu 40-vuotias Raimon Badell Rosés, joka ensitöikseen vuonna 1999 hankki tarhoille luomusertifikaatin. Tämä oli mutkatonta, sillä myöskään hänen isänsä tai isoisänsä eivät koskaan käyttäneet rikkaruoho- tai tuholaismyrkkyjä tarhoilla uurastaessaan. Massís del Garrafin alueen alhaisen pH:n maaperä koostuu kalkkikivestä ja punertavasta savesta, mikä tuottaa runsaan hapokkaita viinejä satomäärien ollessa puolet muun Penedèsin alueista. Raimonin sanojen mukaan köynnökset eivät näe merta, mutta tuntevat sen, mikä maistuu raikkautena myös alueen viineissä.
Tarhoja tilalla on omistuksessaan noin 10 ha, ja juuri enempää ei tilan viinimössä mahtuisi edes valmistamaan viiniksi. Puolet tilan tuotannosta on cavaa ja loput valko-, rosee- ja punaviinejä. Viinin valmistusta määrittelevät perinteet ja käsityö: esimerkiksi cava-pullojen tanssitus ja uudelleenkorkitus tehdään käsin, samaan tapaan kuin Champagnessa aikakaudella, joka edelsi automatisoidun huipputeknologian voitonmarssia. Raimon muutti tilan tuottajanimen Vall Dolinaksi sen sopiessa Tutusaus-nimikettä paremmin espanjalaisten kuluttajien suuhun.
Lähestulkoon itsekseen työskentelevällä herralla on käsittämätön työmoraali ja kädet täynnä töitä vuoden jokaisena päivänä. Apunaan hällä on vaimonsa Anna sekä yksi työntekijä. Kyse on kuitenkin ensisijaisesti elämäntavasta, kuin bisneksestä. Kun vertaa Vall Dolinan viinintuotantoa alueen jättiläisiin, joiden vuosituotanto on 120 miljoonan kuohuvan pullon paremmalla puolella, voi vain ihmetellä, miten talon tuotteet on kyetty hinnoittelemaan näin kilpailukykyisesti.
Tilan vuosituotanto on noin 60 000 pulloa. Tuottajalla on luomusertifikaatti.