Triennes

Triennes

Mitä syntyy, kun kaksi Burgundin kuuluisinta viinintekijää päättää lähteä eteläiseen Ranskaan etsimään uusia viinitarhoja vakuuttuneena alueen viinien valtaisasta potentiaalista?

Vuonna 1989 Aubert de Villaine Domaine de la Romanée-Contilta sekä Jacques Seysses Domaine Dujacilta matkustivat yhdessä pariisilaisen ystävänsä Michel Macaux’n kanssa eteläiseen Ranskaan. Pitkään kuljettuaan he löysivät Marseillen koillispuolelta, Varin alueelta Domaine du Logis de Nansin tilan. Kotoperäisinä burgundilaisina herrojen usko ja luottamus terroiriin ja hyvin hoidettujen viinitarhojen potentiaaliin tuottaa huippuviinejä oli vankkumaton, joten he päättivät investoida löytämänsä tilan tarhojen uudistamiseen ja köynnösten hoitamiseen. Herrat olivat vakuuttuneita, että löytämällään alueella 30 kilometrin päässä Välimerestä pystytään sen viileän mikroilmaston ansiosta valmistamaan viinejä, joiden hedelmäisyys on hienostunutta ja luonnollinen hapokkuus erityisen raikas. Etelään suuntaavat saven ja kalkkikiven täyttämät rinteet muistuttivat herroja niin Burgundin kuin Saint-Émilionin tasangon parhaimmista tarhoista. Tila nimettiin Triennesiksi roomalaisten Bacchus-jumalan kunniaksi joka kolmas vuosi järjestettävien triennia-juhlallisuuksien mukaan. Tri oli myös viittaus tilan kolmeen perustajaan.

Tilan tarhojen uudelleenistutuksessa valikoitiin juurakoita ja köynnöksiä, jotka parhaiten soveltuivat paikallisiin olosuhteisiin. Monet huonovointiset Cinsault-köynnökset korvattiin Viognierilla, Chardonnaylla, Cabernet Sauvignonilla, Merlot’lla ja Syrah’lla. Tarhojen hoidossa on alusta saakka pyritty harmoniaan ympäröivän luonnon kanssa. Joka toisen köynnösrivin välissä kasvaa muuta kasvustoa, mikä auttaa rajoittamaan köynnösten saamaa ravintoa ja vettä, ja mikä lisää maaperän orgaanista materiaa. Köynnösten satomääriä rajoitetaan myös runsaalla leikkuulla, minkä johdosta köynnösten rypäleet ovat erityisen konsentroituneita. Vuonna 1997 herrat palkkasivat arvostetun paikallisen enologi Rémy Laugierin johtamaan viininvalmistusta, ja vuonna 2008 tarhoja alettiin muuntaa luomutuotantoon. Ecocertin sertifikaatti saavutettiin vuonna 2013.

Tänä päivänä Triennesin tiluksilta löytyy uudelleenrakennettu viinimö, missä viiniä voidaan valmistaa lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Tilalla on myös oma pullotuslinjasto, minkä ansiosta viinit saadaan pullotettua optimaalisena ajankohtana, mikä näkyy viinien laadussa. Vain muutamassa vuosikymmenessä Seysses ja de Villaine ovat onnistuneet luomaan 46 hehtaaria kattavan viinitilan, joka luetaan yhdeksi Etelä-Ranskan parhaimmista.

Triennesin viinit valmistetaan sellaisiksi, millaisina viinintekijät itse haluavat viininsä juoda. Valko- ja roseeviinien johtoajatuksena on aromien rikkaus ja raikkaus, siinä missä punaviineihin haetaan eleganssia ja hedelmäisyyttä ilman raskautta. Viininvalmistus on yksinkertaista, eikä kosmeettisesti manipuloitua. Monts Aurelienin ja Saint Baumen kukkuloiden välissä sijaitsevat tarhat yltävät 420-450 metriä merenpinnan yläpuolelle. Tämän johdosta päivät tarhoilla ovat lämpimiä ja yöt viileitä. Pitkä kasvukausi takaa rypäleille optimaalisen kypsyyden ja moniulotteisuuden hapokkuutta unohtamatta. Tilan toiminnasta vastaavat nykyisin Jacquesin pojat Jeremy ja Alec Seysses.

Tilan vuosituotanto on reilut 250 000 pulloa. Tuottajalla on luomusertifikaatti.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin