Strauch Sektmanufaktur
Perinteisellä menetelmällä valmistettujen kuohuviinien tuotantoon keskittyvä Strauch Sektmanufaktur on perhetila Michelsbergissä, Saksan Rheinhessenissä. Vanhempiensa perintöä jatkava Isabel Strauch-Weißbach otti perheen Weingut & Sektkellerei Dalbergerhof Strauchina tunnetun viinitilan haltuun yhdessä miehensä Timin kanssa vuonna 2011. Siinä missä Geisenheimista valmistunut Isabel vastaa myynnistä, markkinoinnista ja tapahtumista, työskentelee ensialkuun olutta opiskellut Tim tiiminsä kanssa tarhoilla ja kellarissa.
Tilalla on tuotannossaan 25 hehtaaria viinitarhoja, joista kaikki on sertifioitu luonnonmukaiseen tuotantoon - ainoana saksalaisena kuohuviinituottajana! Tarhoilla viljellään paitsi tyypillisiä samppanjarypäleitä Chardonnayta, Meunieria ja Pinot Noiria, myös maassa yleisempiä Pinot Blancia, Rieslingiä, Silvaneria, Gewürztramineria sekä Siegerrebeä. Kaikki tilan rypäleet valikoidaan ja poimitaan käsin. Ensimmäisen puristuksen mehu käytetään kuohuviineihin ja toisen puristuksen mehu rypäletisleisiin, joita on valmistettu vuodesta 1995 alkaen viinimön rinnalle perustetussa tislaamossa. Viinit kypsyvät sakan päällä viinistä riippuen 10-40 kuukauden ajan. Isot pullokoot tanssitetaan käsin ja kaikki tilan viinit valmistetaan kuiviksi. Tilan energiantarve täytetään omien aurinkopaneelien avulla ja tilan tuotantovälineet ovat hyvin moderneja, mahdollistaen tarkkapiirteisten viinien valmistuksen käsityönä ilman manipulaatioita. Kaikki viinit ovat myös vegaaniystävällisiä.
Tila tuottaa myös alkoholittomia kuohuviinejä, joiden valmistuksessa noudatetaan tismalleen samoja periaatteita kuin sektejä tehtäessä. Perusviinin alkoholi poistetaan vakuumitislauksen avulla ja tislauksen aikana haihtuvat aromit palautetaan lopulliseen viiniin, minkä johdosta se säilyttää luontaisen aromikkuutensa. Viinit pullotetaan 6 ilmakehän paineen alla, jolloin ne ovat täysin rinnastettavissa sekteihin. Vuonna 2019 German Winebusiness -lehti valitsi Blanc Purin parhaaksi saksalaiseksi alkoholittomaksi kuohuviiniksi.
Vaikka Strauch Sektmanufaktur on vasta kymmenvuotias, huomioi Gault & Millau sen jo vuoden 2014 Discovery of the Year -maininnalla. Jäämme uteliaina ja odottavaisina seuraamaan, mitä kaikkea tämä tehokaksikko vielä saa aikaan.
Tilan vuosituotanto on noin 50 000 pulloa. Tuottajalla on luomusertifikaatti.