Recaredo
Recaredon nimi lienee tuttu jokaiselle espanjalaisia laatukuohuviinejä koskaan nauttineelle. Vuonna 1924 perustetun tilan jalansija Penedèsin kuohuviinien kategoriassa on vakaa kuin kallio, ja niin on myös perhetilan nykyisen omistajan Ton Matan näkemys ja filosofia luonnonmukaisista ja aidosti alkuperäänsä ilmentävistä viineistä. Tilan vähäsatoiset köynnökset tuottavat konsentroituneita rypäleitä, viinejä ei maskeerata manipulaatioilla eikä dosagella, ja jokaisen viinin sallitaan myös tuoda vuosikertansa olosuhteet esiin.
Recaredo tunnetaan täysin kuivien, osittain tammitynnyreissä kypsytettyjen, pitkäikäisten ja Xarel-loon pohjautuvien kuohuviinien pioneerinä. Edelläkävijänä tilasta tuli vuonna 2010 myös Penedèsin ensimmäinen biodynaamisesti sertifioitu viinitila. Recaredon tarhoilla kasvaa 70% Xarel-loa, eikä kastelujärjestelmiä käytetä. Köynnösrivien välissä kasvavan muun kasvuston määrää säädellään vuoden sademäärän mukaan, jotta köynnösten juuret saavat juuri sopivan määrän kosteutta. Recaredo oli yhdessä muutaman muun laatukuohuviinintuottajan kanssa perustamassa Corpinnatia vuonna 2017, joten kaikki tilan kuohuviinien valmistukseen käytettävät rypäleet tulevat Penedèsin sydämestä, Corpinnatin alkuperämerkitsemältä alueelta. Kaikki kuohuviineihin käytetyt rypäleet ovat tilan omilta tarhoilta, jotka kattavat 85 hehtaaria.
Tilan kellarissa noudatetaan poikkeuksellisen erityisiä menetelmiä, mistä esimerkkinä kuohuviinien kypsyminen luonnonkorkin alla sekä käsityönä tapahtuva pullojen tanssitus ja ilman pullonkaulan jäädyttämistä tapahtuva uudelleenkorkitus. Ken on vieraillut kellarissa varmasti myös muistaa sen maagisen ja hämärän tunnelman, ja tunnesyistä kameroiden käyttö ei tilassa ole sallittua. Kaikki tilan viinit käyvät luonnollisilla hiivakannoilla ja rikkidioksidin määrä pullotuksessa pidetään minimissään.
Tilan perustajan, Josep Mata Capelladesin isän Recaredo Mata Figueresin mukaan nimensä saanut tila sai rinnalleen vuonna 2010 kuohumattomiin viineihin keskittyvän Celler Credon, jonka nimi muodostuu leikkisästi Recaredon kirjaimista. Celler Credon viinit valmistetaan omien 5 hehtaaria kattavien tarhojen rypäleistä, joiden lisäksi rypäleitä ostetaan 18 hehtaarin verran muilta luonnonmukaisesti tarhojaan hoitavilta viljelijöiltä. Vaikka näitäkin tarhoja hoidetaan biodynaamisin menetelmin, toistaiseksi Celler Credon viinit ovat "ainoastaan" luomusertifioituja. Ajatus kuohumattomien viinien valmistukseen syntyi halusta myydä kyselijöille jotain viiniä silloinkin, kun kaikki kuohuviinit vielä kypsyivät kellarissa. Kuten Recaredon, myös Celler Credon viinit valmistuvat harkitusti ajan kanssa käsityönä.
Recaredon kokonaisvuosituotanto on noin 290 000 pulloa ja Celler Credon noin 135 000 pulloa. Tuottajalla on Demeter-sertifikaatti.