Rebholz
Rebholzin viinitila on ollut luonnonmukaisen viininteon edelläkävijä yli viidenkymmenen vuoden ajan. Kolmannen sukupolven viinintekijät Hansjörg ja Birgit Rebholz ovat vaalineet 20 hehtaarin kokoista tilaansa luomu- ja biodynaamisin menetelmin eteläisessä Pfalzissa vuodesta 2005. Kulttimainetta nauttivan tilan maailmanluokan terroir-vetoiset viinit valmistuvat käsityönä 30–70-vuotiaista köynnöksistä. Maaperän ja minimaalisen intervention merkitys huippuviinien tuotannossa on ollut Rebholzin viinintekofilosofian ytimessä sukupolvien ajan.
Tilan tarhat sijoittuvat kolmeen toisistaan poikkeavaan ympäristöön – jokaisessa vallitsee uniikki kasvisto ja eläimistö. Varsinaiset tilukset sijaitsevat kuuluisan Weinstrassen varrella Etelä-Pfalzissa, missä kalkkikivi dominoi maaperää. 6,5 hehtaarin kokoisella Im Sonnenscheinin tarhalla viljellään Rieslingiä, Pinot Noiria ja Pinot Blancia, sekä pieniä määriä Gewürztramineria ja Muskatelleria. Samaisen tarhan kyljessä sijaitsee pieni 1,5 hehtaarin kokoinen Ganzhornin palsta, jonka Riesling-köynnökset tuottavat ainutlaatuisen aromikkaita rypäleitä soraisesta ja värikylläisestä hiekkakivimaaperästä. Ruosteenpunaisen liuskekiven peitossa oleva 3,5 hehtaarin Kastanienbusch on Rebholzin tarhojen eliittiä. Täältä ponnistavat ei vain Saksan, vaan ehkäpä koko maailman, upeimmat kuivat rieslingit.
Vaikka Rebholzin suvun toimet viininteon parissa voidaan jäljittää aina 1600-luvulle asti, muokkautui tila nykyiseen muotoonsa Hansjörgin isoisän Eduard Rebholzin (1889-1966) käsissä. Metsätaloustieteen asiantuntijana työskennellyt Eduard sovelsi tieteellisiä oppejaan viinintekoon vastalauseena ajan kaupallisille viineille ja keinotekoisille makuprofiileille. Tutkiessaan ilmastoa, erilaisia maaperiä ja kullekin maaperälle parhaiten soveltuvia lajikkeita hän määritteli luonnonmukaisen viininteon käytäntöjä omien tiukkojen säännöstensä mukaisiksi. Varsin radikaalia aikana, jolloin sokerin lisäämättä jättäminen ja hapokkuuden sääntelemättömyys koettiin erittäin riskialttiiksi. Laajemmasta arvostuksesta kielii vanhemmalle Rebholzille myönnetty arvostettu Ökonomierat-titteli, joka on kunnianosoitus ansiokkaille maanviljelyn asiantuntijoille. Yhä tänäkään päivänä Rebholzin viinejä ei chaptalisoida eikä happotasapainoa muokata. Viinit eivät myöskään käy malolaktista käymistä, ja ovat autenttisia vuosikertansa ja alkuperänsä ilmentäjiä. Talon viinien tyyli on äärimmäisen puhdaspiirteinen, kuiva ja kristallinkirkas.
Viinimaailman kunniamainintoja ei Rebholzilta tänä päivänä puutu. Hansjörg pokkasi Gault Millaun vuoden viinintekijä -palkinnon jo vuonna 2002. Samainen herra tituleerattiin Falstaffin vuoden viinintekijäksi vuonna 2013. Lisäksi Rebholzille on myönnetty Gault Millaun arvoasteikolla paras mahdollinen viiden rypäleen luokitus. Tila on kuulunut Pfalzin alueen VDP:hen, Saksan parhaiden viinitilojen yhteenliittymään, vuodesta 1991, ja Hansjörg on toiminut organisaation puheenjohtajana vuodesta 1999. Ei ollenkaan hassumpia saavutuksia tilalta, joka nautti pitkään vain pienen sisäpiirin arvostusta.
Tuottajalla on respekt-BIODYN-sertifikaatti.