Pierre-Yves Colin-Morey

Pierre-Yves Colin-Morey

Colinin sukunimi tulee Burgundin viinien parissa vastaan hyvin usein. Pierre-Yves Colin on tunnetun burgundilaisen viinintekijän Marc Colinin vanhin poika, sisaruksinaan Joseph, Damien ja Caroline, ja serkkuinaan Bruno sekä Philippe. Pierre-Yvesin ei tarvitse pelätä jääneensä isänsä ja Damienin sekä Carolinen tänä päivänä luotsaaman Marc Colinin perhetilan maineen varjoon, sillä herran omat valkoviinit ovat pitkään kuuluneet Côte de Beaunen parhaimpien viinien joukkoon.

Pierre-Yves aloitti uransa työskentelemällä viinintekijänä isänsä kellarissa vuosien 1994-2005 välillä. Päätyönsä ohessa Pierre-Yves perusti vuonna 2001 vaimonsa Caroline Moreyn kanssa négociantbisneksen, joka sai nimekseen luonnollisesti Colin-Morey. Caroline on myös lähtöisin kuuluisasta viinintekijäsuvusta, sillä hänen isänsä on Jean-Marc Morey. Vuonna 2005 Pierre-Yves päätti jättää perhetilansa perustaakseen oman tilansa perheeltään perimien 6 hehtaaria kattavien tarhojen pohjalle. Omien tarhojensa lisäksi Pierre-Yves työskentelee myös hyvin tuntemiensa viljelijöiden kanssa, muttei koskaan tuo esiin pullotteissaan, ovatko viineihin käytetyt rypäleet hänen omiaan vai ostorypäleistä valmistettuja, sillä hänen mukaansa erot rypäleiden laadussa ovat minimaaliset. Tarhoilla työskennellään luontoa kunnioittavin ja orgaanisin menetelmin. Kokonaisuudessaan tarha-alat kattavat tänä päivänä 13 hehtaaria ja tuotannossa on niin Saint-Aubinia, Chassagne-Montracheta, Santenayta, Puligny-Montracheta ja Meursaulta. 92% rypäleistä on Chardonnayta, 5% Pinot Noiria ja 3% Aligotéta.

Pierre-Yves käyttää kellarissaan 350-litraisia tynnyreitä perinteisten 228-litraisten burgunditynnyreiden sijaan. Tynnyrit Pierre-Yves hankki François Frèresiltä ja Chassinilta, ja noin kolmasosa tynnyreistä on uusia. Valkoviinit puristetaan hitaasti kokonaisina terttuina ja viinit käyvät ilman lisättyjä hiivakantoja. Kellareita ei myöskään lämmitetä malolaktisen käymisen varmistamiseksi. Vaikka viinit saavat olla kosketuksissa sakan kanssa pitkään käymisen jälkeen, ei sakkaa pyöritellä, joten viinit kypsyvät reduktiivisissa eli hapettomissa olosuhteissa. Pullotuksen yhteydessä viinejä ei kirkasteta eikä suodateta. Kaikki tilan viinit suljetaan erittäin pitkillä ja leveillä korkeilla, jotka Pierre-Yves hankkii pieneltä korkkituottajalta. Ennenaikaista hapettumista estääkseen pullojen kaulat suojataan vahalla, mikä edesauttaa näiden viinien kypsymistä vuosikymmenten ajan.

Tilan vuosituotanto on noin 48 000 pulloa.

https://www.chassagne-montrachet.com/producteurs/pierre-yves-colin-morey/

Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin