Muré

Muré

Rouffachin kylä sijaitsee 15 kilometriä Colmarin kaupungin lounaispuolella Haut-Rhinin alueella. Michel Muré asettui asumaan tämän viereiseen Westhaltenin kylään vuonna 1650 ja ryhtyi viininviljelijäksi istuttamalla perheensä ensimmäiset viiniköynnökset. Kolmisensataa vuotta myöhemmin vuonna 1935 Michelin jälkeläinen Alfred Muré laajensi tiluksia ostamalla Rouffachin kylästä 12 hehtaarin kokoisen Clos Saint Landelinin tarhan, joka oli aikanaan kuulunut kylän luostarille. Alfred uudelleenistutti nämä auringonsyleilemät ja sateelta suojassa olevat terassit luoden perustan Murén maineelle Alsacen yhtenä historiallisimman monopolitarhan omistajista ja viinintuottajista. Samana vuonna veljekset Oscar ja Armand päättivät siirtää perheen viinintuotantotilat Westhaltenista Rouffachin vanhaan merovingien aikanaan kotikaupunkinaan pitämään kylään ollakseen lähempänä viinitarhoja. Tilan vetovastuu siirtyi René Murélle samana vuonna 1976, jolloin syntyi myös hänen tyttärensä Véronique. Véronique opiskeli maataloutta Montpellierissä ja hänen neljä vuotta nuorempi veljensä Thomas enologiaa Beaujolaissa, ja tänä päivänä he yhdessä isänsä Renén kanssa hoitavat tilan 28 hehtaaria kattavia tarhoja edustaen Murén perheen 12. sukupolvea.

Jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan perheen tarhoja on hoidettu luonnonmukaisin menetelmin. Maa-alan kyntäminen ja 10 000 köynnöksen hehtaaritiheys pakottavat köynnösten juurakot etsiytymään syvälle maan eri kerroksiin, joista ne löytävät tarvittavia mineraaleja vahvistamaan elinvoimaisuuttaan. Vuodesta 2013 alkaen tarhoilla on käytetty puhtaasti biodynaamisia menetelmiä ja tuholaistorjunnassa käytetään kasviuutteita, joiden avulla köynnökset vahvistuvat entisestään. Tarhojen tuottamat satomäärät ovat vain 30-45 hl/ha luokkaa, joten lopputuloksena syntyvät viinit ovat hyvin intensiivisiä ja ekspressiivisiä. Tarhojen kalkki- ja hiekkakivinen maaperä mahdollistaa kaikkien Alsacen klassisten lajikkeiden viljelyn onnistuneesti.

Käsinkorjuun yhteydessä rypäleet sortteerataan jo tarhoilla ja tuodaan viinimöön pienissä 15 kg laatikoissa varoen terttujen murskautumista. Rypäleet puristetaan kokonaisina ilman rankojen poistoa ja murskausta. Viinien käyminen kellarissa alkaa spontaanisti ja rikkidioksidia käytetään vain tarvittaessa. Murén viinit jaetaan lajikeviineihin ja perheen Côte de Rouffachin sarjaan. Vorburgin Grand Cru -tarhaan lukeutuva Clos Saint Landelin tuottaa tilan grand cru -tason huikeat lajikeviinit, ja joinakin vuosina tarhalta tuotetaan myös äärettömän pitkäikäisiä makeita viinejä myöhään poimituista ja jalohomeen tartuttamista rypäleistä. Muré tuottaa myös alueen tyypillisiä, perinteisin menetelmin valmistettuja Crémanteja, joista yksi valittiin Viinilehden vuoden kuohuviiniksi 2023!

Tuottajalla on Biodyvin-sertifikaatti.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin