Mirafiore

Mirafiore

UNESCOn maailmanperintökohteena tunnettu Langhen alue Piemontessa tarjoaa kodin Fontanafreddan alueella sijaitsevalle Mirafioren viinitilalle. Tilan 25 hehtaarin luomusertifioidut viinitarhat sijaitsevat Serralunga d'Alban ja Barolon kylissä. Köynnökset kasvavat kuuluisien rinteiden keski- ja yläosissa 300-480 metriä merenpinnan yläpuolella, missä päivän ja yön välinen lämpötilavaihtelu säilyttää rypäleiden luontaisen hapokkuuden hyvin läpi kasvukauden. Köynnösten elinvoimaisuudesta huolehtiminen alkaa maaperän kunnioittamisesta, ja tarhoilla noudatetaankin luonnonmukaisia viljelymenetelmiä.

Mirafioren viininvalmistus seuraa alueen perinteisiä menetelmiä. Viinit käyvät luonnollisesti rypäleiden kuorissa olevan hiivakannan avulla. Käymisprosessin aikana rypälemassaa sekoitellaan mehun kanssa, jolloin rypäleistä saadaan uutettua valmistuvaan viiniin mahdollisimman paljon aromeita ja makua. Viinejä ei stabiloida eikä kirkasteta ja myös suodatus on hyvin minimaalista. Pienten tynnyreiden sijaan kellarista löytyy suuria tammiastioita sekä betonitankkeja alueen perinteisen viininvalmistustyylin mukaisesti.

Luontoa kunnioittavien ja perinteisiä viininvalmistustapoja hyödyntävien toimien taustalla on tilan pitkä, jopa 150-vuotinen historia. Italian ensimmäisen kuninkaan poika, Mirafioren kreivi Emanuele Alberto Guerrieri, perusti tilan vuonna 1878. Guerrieri oli erittäin omistautunut viinintuotannolle ja rakennutti Barolon kylään tarvittavaa infrastruktuuria niin viininvalmistukseen kuin tilalla työskentelevää henkilökuntaa varten. Euroopan ensimmäiset betonitynnyrit rakennettiin tilan kellareihin sveitsiläisen Borsarin yhtiön patentin mukaisesti ja viinit voittivat ensimmäiset kultamitalinsa Saksan Kölnissä järjestetyssä kilpailussa vuonna 1887. Kreivin myötä Barolosta tuli rajatun joukon luksusviinin sijaan myös kansainvälisillä markkinoilla nautittu juoma. Jo vuonna 1890 Mirafioren viinejä oli saatavilla niin Brysselissä, Chicagossa kuin San Franciscossa.

Emanuelen pojan Alberton astuessa tilan puikkoihin isänsä menehdyttyä vain 42-vuotiaana, Mirafioren tarina koki pienen suvantovaiheen. Alberton intohimo ja taidot viinintuotannon parissa eivät aivan yltäneet isänsä tasolle, mikä yhdessä maailmantalouden laman ja viinikirvan kanssa veivät tilan lopulta konkurssiin. Tila myytiin vuonna 1931 vain 100 000 liiran kauppahintaan toscanalaiselle pankille, ja myöhemmin Gancialle, ja Mirafioren nimi painui unohduksiin yli 70 vuodeksi.

Uusi aikakausi Mirafioren tarinassa alkoi vuonna 2008, kun tilan omistus siirtyi Oscar Farinettin käsiin ja tilan viinintuotanto käynnistettiin uudelleen. Perustajansa arvomaailma ja viininvalmistusfilosofia on tuotu uudelle aikakaudelle, mutta kellareissa seurataan edelleen perinteisiä menetelmiä viinien käydessä sementtitankeissa ja kypsyessä kookkaissa vanhoissa tammiastioissa. Viimeisten vuosien aikana tilan viinit ovat jälleen niittäneet lukuisia palkintoja, mistä esimerkkinä Barolo Riserva 2007 valinta Best in Show -viiniksi Decanter World Wine Awardseissa. Vuodesta 2018 alkaen tilan viinit on sertifioitu luomutuotantoon.

Tilan kokonaisvuosituotanto on noin 140 000 pulloa.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin