Kelman
Dão on yksi Portugalin vanhimmista tunnustetuista viinialueista, sillä se sai nykyistä DOC:ta edeltävän alkuperämerkinnän jo vuonna 1908. Tämä vuoristojen ympäröimä viinialue sijaitsee Serra da Estrelan, Serra do Caramulon ja Serra da Naven suojassa graniittisella maaperällä. Kuten monella muulla Portugalin viinialueella, myös Dãossa keskitytään viljelemään maan paikallisia rypälelajikkeita: Touriga Nacionalia, Tinta Rorizia, Jaenia, Alfrocheiroa, Encruzadoa, Bicalia, Cercealia ja Malvasia Finaa.
Juliana Kelmanin juuret juontavat niin Eurooppaan kuin Etelä-Amerikkaan. Julianan isovanhemmat jättivät Euroopan uudenlaisen elämän toivossa 1940-luvulla ja muuttivat Brasiliaan. Näin ollen Julianalla on molempien maiden kaksoiskansalaisuus, mutta vuodesta 2013 alkaen aloittaessaan viiniprojektinsa Portugalissa on hän yhtä juurtunut Dãon alueelle, kuin hänen köynnöksensä.
Julianan haaveena hänen jokapäiväisessä työssään on näyttää muulle maailmalle, miten hienoja viinejä Touriga Nacionalista ja Encruzadosta voi valmistaa yhdistämällä perinteisiä menetelmiä ja tämän päivän enologista tietotaitoa. Julianan viineissä yhdistyvät autenttisuus, laatu, eleganssi ja gastronomisuus. Viinitarhoja hoidetaan luontoa kunnioittavin ja kestävin menetelmin ekosysteemin säilyttämiseksi. Vaikka alue on kesäisin kuuma, ei tarhoja keinokastella. Kaikki tilan viinit valmistetaan omien tarhojen rypäleistä, jotka poimitaan käsin. 6 hehtaarin verran tarhoja on istutettu vuonna 2000 ja näistä tarhoista puolet on omistettu Touriga Nacionalille. Vastikään Juliana sai haltuunsa myös 2 hehtaaria erittäin vanhoja köynnöksiä, joista osa juontaa jopa vuoteen 1931. Näistä vanhimmista köynnöksistä syntyy hänen tarhasekoituksensa, Dez Castas -viini.
Julianan tila sijaitsee Nelasin kaupungissa tarhojen ulottuessa keskimäärin 430 metriä merenpinnan yläpuolelle. Rinteillä sijaitsevat tarhat ja hiekkainen maaperä auttavat tasapainottamaan runsasta 900 mm vuotuista sademäärää. Yön ja päivän välinen lämpötilavaihtelu on suuri, mikä mahdollistaa rypäleiden täyden kypsymisen, mutta säilyttää myös niiden oman luontaisen raikkauden. Kellareissa osa viineistä valmistetaan perinteisissä graniittilagareissa, joissa ne murskataan jaloin, siinä missä osa viineistä valmistuu modernimmin terästankeissa. Tammitynnyreitä käytetään viinien kypsyttämisessä harkiten, ennemminkin antamaan tukea viinien kehittymiselle kuin peittämään niiden luontaista hedelmäisyyttä. Kaikki Julianan viinit soveltuvat myös vegaaneille.
Tilan vuosituotanto on noin 40 000 pulloa.
https://www.kelman.pt/home