Julicher Estate

Julicher Estate

Julicherin viinitilan tarina sai alkunsa vuonna 1996, kun Wim Julicher päätti ostaa vaimonsa Suen kanssa 20 hehtaaria työstämätöntä maata Martinborough’n Te Munasta. Maa-alue sijaitsee Wairarapan alueella, Uuden Seelannin pohjoissaaren kaakkoiskulmassa noin tunnin ajomatkan päässä maan pääkaupungista Wellingtonista. Pari istutti hankkimalleen maalle alkuun lukuisia oliivipuita tarkoituksenaan alkaa valmistaa oliiviöljyä. Te Munan armoton tuuli oli kuitenkin toista mieltä nujertaessaan 2000 oliivipuuta hengiltä vain yhden talven aikana. Oli aika kehittää suunnitelma b, joka sisälsi sellaisten kasvien istuttamisen, mitkä olisivat jopa kovapintaisia oliivipuita sitkeämpiä. Mikäpä sen parempi viljelyskasvi alueella, kuin vahvasta kestokyvystään tunnettu viiniköynnös!

Tilan historian toinen luku sai alkunsa, kun Wim ja Sue vuonna 2019 myivät tilan Brad ja Warren Butterworthin perheelle. Butterworthit tunnetaan Uudessa-Seelannissa paitsi viininvalmistuksesta myös purjehdustaidoistaan. Vaikka Bradin sydän vetää vesille, virtaa veressä viiniä, sillä hänen esi-isänsä W. Heathcote Jackman perusti yhden maan ensimmäisistä viinitarhoista Kaipara Harbouriin. Viinitarha kuuluu edelleen Butterworthien sukuun Warrenin ja vaimonsa Karenin viettäessä siellä paljon aikaansa.

Julicherin tarhat sijaitsevat Te Munan laaksossa, jossa rypäleet kasvavat entisen joenuoman kivisillä terasseilla. Alueen ilmasto on samankaltainen kuin Ranskan Burgundyssa, joskin aavistuksen viileämpi korkeamman sijaintinsa vuoksi. Kesät ovat pitkiä ja sademääriltään vähäisiä. Vanhojen kiviterassien maaperä on hyvin mineraalinen ja muodostaa yhdessä paikallisen mikroilmaston kanssa erinomaiset olosuhteet laadukkaiden rypäleiden kasvattamiselle. Julicherin tarhoilla kasvaa pääasiassa Pinot Noiria, mutta myös Sauvignon Blancia, Rieslingiä ja Chardonnayta. Tarhoilla ei käytetä kastelujärjestelmiä, minkä johdosta tuotetut rypäleet ovat pieniä ja konsentroituneita. Yhtenäinen tarha-ala kattaa 15 hehtaaria ja koko viininvalmistus sadonkorjuusta kellarityöhön tehdään käsin. Nykyisen viinintekijän Martin Bellin johdolla tilan koko tiimi tuottaa kunnianhimoisesti yksiä upeimmista pinot noireista, mitä maassa valmistetaan.

Julicherilla on sertifikaatti kestävästä viininviljelystä, minkä myötä tila hyödyntää orgaanisia toimintatapoja tarhoillaan. Synteettisten kemikaalien sijaan lannoitteina käytetään kompostia, ja tuholaistorjunnassa käytettävät ruiskutteet on valmistettu luonnollisista aineksista. Lisäksi köynnösten leikkuujätteet hajotetaan ja jätetään tarhoille tuomaan maaperään lisää ravintoaineita.

https://butterworthestate.com/

Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin