Famille Laplace
Lounais-Ranskan Madiranin alue tunnetaan tummanpuhuvista ja tanniinisista viineistä, jotka valmistetaan Tannat-nimisestä lajikkeesta. Alueen kalkkipitoinen savimaa on viiniköynnökselle suotuisa ja näin ollen Tannat lajikkeena nauttii elinympäristöstä, joka eteläisen sijaintinsa ansiosta myös mahdollistaa rypäleiden kypsymisen täyteen potentiaaliinsa. Erityisesti alueen pitkään jatkuva aurinkoinen syksy takaa, että myös rypäleen runsaat tanniinit kypsyvät riittävästi. Pyreneiden läheisyys tekee alueesta uskomattoman kauniin ja tarha-alueesta kumpuilevan. Tänne Laplacen perhe perusti Château d'Aydien nimeä kantavan viinitilansa vuonna 1927.
Kokonaisuudessaan Laplacen perheen tilukset kattavat 80 hehtaaria, ja viinitarhoja löytyy 58 hehtaarin verran. Valikoimissa on kokonaisuudessaan 12 viiniä, joista punaiset kuuluvat Madiranin appellaatioon (49 hehtaaria) ja valkoiset kantavat nimeä AOC Pacherenc du Vic-Bilh (9 hehtaaria). Viinitien valikoimista löytyvän Maydien esi-isä valmistui jo vuonna 1941, jolloin Frédéric Laplace laittoi syrjään muutaman tynnyrillisen väkevöityä Tannat-rypälemehua. Tätä viiniä nautittiin vuosien ajan tilalla järjestettyjen illallisten päätteeksi, minkä seurauksena viiniä alettiin valmistaa myös kaupallisiin tarkoituksiin myöhemmin. Jotta Tannat-rypäleiden konsentraatio on maksimaalinen, osalla tilan tarhoista köynnösten istutustiheys on jopa 8000 köynnöstä per hehtaari - paljon alueen standardia tiheämpi. Näin tarhoilta valmistuvien viinien intensiteetti ja luonteikkuus on huipussaan.
Tuottajalla on Haute Valeur Environnementale -sertifikaatti.