Dr. Wehrheim
Dr. Wehrheim on perhetila, joka on tuottanut viinejä Saksan Pfalzissa vuodesta 1920 alkaen. Luonnolliset tuotantomenetelmät ovat yksi viininvalmistuksen kulmakivistä ja kaikki tilan viinit tuotetaan luomumenetelmin. Tilaa johtavat isä Karl-Heinz poikansa Franz Wehrheimin kanssa. Kaksikko tunnetaan laadukkaista ja tasapainoisista viineistä, jotka edustavat tyylikkäästi alkuperäänsä. Isoisä Dr. Heinz Wehrheim Senior on vetäytynyt jokapäiväisestä ydintoiminnasta tukijoukkojen puolelle, mutta hänen vankkaa tietotaitoaan pidetään yhä suuressa arvossa tilalla.
Wehrheimin tilukset kattavat 17 hehtaarin pinta-alan ja tuotanto keskittyy alueelle tyypillisiin rypälelajikkeisiin, Rieslingiin, Weisser Burgunderiin (Pinot Blanc) ja Spätburgunderiin (Pinot Noir). Näiden ohella tilalla viljellään pieniä määriä Pinot Gris'tä, Chardonnayta, Silvaneria, Muskatelleriä, Merlota ja Cabernet Sauvignonia. Wehrheimin viinitila kuuluu saksalaisten laatuviinintuottajien VDP-järjestöön ja on yksi sen vanhimmista jäsenistä.
Kellarilla sovelletaan perinteisiä tuotantomenetelmiä moderniin teknologiaan. Viinistä riippuen käymisastioina käytetään terästankkeja tai tammitynnyreitä. Käymisprosessin jälkeen viinit saavat levätä tarvitsemansa ajan, sillä viinit lasketaan liikkeelle vasta, kun niiden arvioidaan olevan tarpeeksi kehittyneitä ja ekspressiivisiä. Ainutlaatuiset kasvualueet pyritään tuomaan esille jokaisessa viinissä.
Dr. Wehrheimin tuotanto on noudattanut biodynaamisia periaatteita jo vuodesta 2007 lähtien. Luomusertifikaattia viinit ovat kantaneet vuodesta 2010. Perhetuottaja uskoo luonnollisten tuotantomenetelmien heijastuvan viiniensä makuprofiileissa, mutta olennaisena lisäarvona pidetään myös ympäristövastuullisia tuotantotapoja, jotka mahdollistavat otolliset viininviljelyolosuhteet myös seuraaville sukupolville. Wehrheimilla arvostetaan saksalaisten viinialueiden kulttuurillista ja historiallista perintöä, ja sen vaaliminen on yksi toiminnan tärkeistä pilareista. Kellarissa käytettävää vettä lämmitetään aurinkovoiman avulla ja kokonaisenergiankulutusta seurataan tarkasti. Vuonna 2018 tila onnistui valitsemillaan toimilla säästämään jopa 8 656 kg hiilidioksidia.
Tuottajalla on respekt-BIODYN-sertifikaatti.