Domaine du Carrou
Rogerin perheen historia Sancerren alueella ulottuu 1700-luvun alkuun saakka. Vuonna 1950 Dominique Rogerin isä Maurice alkoi tuottaa viinejä Domaine du Carroun nimellä Buén kylässä. Kylän Sauvignon Blanc -tarhat sijaitsevat alueeseen nähden hyvin korkealla ja köynnökset kasvavat kolmella eri maaperällä, jotka tunnetaan nimillä terres blanches, caillotes ja silex. Tarhojen maaperää työstetään jatkuvasti, mikä rohkaisee köynnöksiä ulottamaan juurakkonsa syvälle kalkkikiviseen maaperään. Tarhoilla ei koskaan käytetä kasvi- eikä tuholaismyrkkyjä.
Kaikki viljellyt rypäleet poimitaan yhä käsin, vaikka koneellinen korjuu alueella on kasvamaan päin. Kellarissa työskennellään minimaalisen intervention menetelmin ja viinit käyvät spontaanisti luonnollisten hiivojen avulla. Tilan valkoviinit kypsyvät terästankeissa, jolloin niiden maaperästä lähtöisin oleva mineraalisuus tulee parhaiten esiin. Tilan viinit ovat kuin suoraan klassisista Sancerren oppikirjoista - raikkaita, hapokkaita ja hienon kompleksisia!
Tule mukaan luomaan parempaa viinikulttuuria
Me Viinitiellä uskomme, että Suomi on valmis parempaan viini- kulttuuriin. Ihmiset janoavat laatua, vastuullisuutta ja tarinoita yhä useammassa lasissa. Siksi haluamme olla entistäkin enemmän tämän kulttuurimuutoksen soihdunkantajia ja tuoda paremmat viinit kaikkien saataville.
Liity Viinitien Grand Crew -yhteisöön ja olet mukana tekemässä parempaa viinikulttuuria.
Shopify-verkkokaupat © 2024, Viinitie Oy