Champagne Bernard Robert
Champagne Bernard Robertin tarina Côte des Barin alueella Voignyn kylässä sai alkunsa vuonna 1945, kun punaviinejä tuottavan perheen tytär Marie-Madeleine Dosne halusi tehdä jotain muuta kuin vanhempansa, ja päätti yhdessä miehensä Bernard Robertin kanssa alkaa valmistaa samppanjaa. Pariskunnan ensimmäinen sato tuotti vain 300 pulloa, mutta tämä oli vasta alkua perheyrityksen vuosikymmeniä jatkuneelle toiminnalle.
Marie-Madeleinen ja Bernardin seitsenlapsisen katraan kolme poikaa, Jean-Pierre, Jean-Claude ja Hervé, päättivät yhdessä tuumin ottaa perheyrityksen haltuun ja vuonna 1976 perustivat isänsä nimeä kantavan perhetilan. Auben perinteisestä kivimateriaalista rakennetut kellaritilat valmistuivat vuonna 1982 kuuden vuoden raskaan työnteon jälkeen. Samalla tilan tuotanto alkoi kehittyä ja kasvaa, ja jo seuraavalla vuosikymmenellä kellariin tehtiin moderneja ja käytännönläheisiä uudistuksia. Uusi puristamo sekä uusi viininvalmistamo saatiin käyttöön vuonna 2001, ja viimeisimpänä on panostettu uudelleenkorkitus- ja etiketöintifasiliteetteihin.
Tänä päivänä tilalla on omistuksessaan 30 hehtaaria tarhoja, jotka sijaitsevat 7 eri alueella Côtes des Barissa: Bar-sur-Aubessa, Voignyssa, Arrentièresissa, Argentollesissa, Rizaucourtissa, Rouvres-les-Vignessä ja Villenauxe-la-Grandessa. Lisäksi pari tarhaa sijaitsee Côte de Sezannen alueella. Tarhoilla kasvaa Pinot Noiria, Meunieria, Chardonnayta sekä Pinot Blancia. Vain kolmasosa tarhojen tuotannosta vinifioidaan ja valmistetaan tilan nimellä, ja loput rypäleistä myydään joko sellaisenaan tai viininä maakunnan négociant-tuottajille. Valikoima koostuu kahdeksasta eri samppanjasta. Kolmatta sukupolvea edustava Sébastien hallinnoi tilan toimintaa yhdessä Jean-Pierren ja Jean-Clauden kanssa, ja seuranaan hänellä on viisi tarhoista ja kellareista vastaavaa työntekijää, sekä pari tekijää toimistossa.
Tarhoilla työskennellään lutte raisonnée -periaatteen mukaisesti tarkkaan harkittuja menetelmiä käyttäen. Vain puristuksen cuvée-osa käytetään viineihin. 100% Pinot Noiria lukuunottamatta kaikki viinit valmistetaan terästankeissa ja malolaktinen käyminen sallitaan. Dosagena käytetään konsentroitua rypälemehua ja sen määrä riippuu vuosikerran kypsyydestä asettuen 7-9 g/l välille. Talon samppanjoiden erikoisuutena on niiden erittäin pitkä pullokypsytyksen kesto, mikä erityisesti vuosikerrattomien viinien kohdalla on harvinaista. Kaikki samppanjat on suljettu teknisin Mytik-korkein korkkivikariskin minimoimiseksi.
Tilan kokonaisvuosituotanto on 120-150 000 pulloa. Tuottajalla on Haut Valeur Environnementale -sertifikaatti.