Ca’n Verdura

Ca’n Verdura

Binissalemin viinialueella Mallorcan saaren sydämessä on pitkään viljelty paikallisia rypälelajikkeita, kuten Mantonegroa, Calletia ja Mollia. Muun maailman tapaan kansainväliset lajikkeetkin ovat löytäneet alueen viinitarhoille, ja saarella viljellään tänä päivänä myös Cabernet Sauvignonia, Syrah'ta ja Merlota. Llabrésin suvulla on kokemusta viininviljelystä jo kuudennessa sukupolvessa. Perheen vuonna 1984 syntynyt poika Tomeu Llabrés Gilet päätti omalta osaltaan alkaa huolehtia paikallisten rypälelajikkeiden viljelyn jatkumisesta, jotta niiden ainutlaatuisuus ja alueen terroirin potentiaali ei unohtuisi globalisoituvassa viinimaailmassa. Paitsi viininviljely, myös viinintuotanto alkoi vetää Tomeuta puoleensa, ja hän päätyi opiskelemaan enologiksi Tarragonan yliopistoon.

Vuonna 2008 vasta 24-vuotiaana Tomeu alkoi työskennellä isänsä kanssa Son Roigin tarhalla Binissalemin itäpuolella. Tomeun isä möi rypäleensä pääasiassa 4Kilos Vinícolan kuuluisalle Francesc Grimaltille, ja Tomeu pääsikin tilalle oppiin tekemään 4Kilosin kolmatta vuosikertaa. Tomeu ja Francesc jakoivat yhteisen ideologian alueen alkuperäislajikkeiden viehättävyydestä ja Francescin tukemana Tomeu oppi lisää viininvalmistuksesta mm. päästessään työskentelemään Prioratiin Álvaro Palacioksen rinnalle.

Vuonna 2010 Tomeu päätti yhdessä isänsä kanssa tuottaa perheen ylimääräisistä Mantonegro-köynnösten rypäleistä oman viininsä. Ensimmäistä L’Origen viiniä tehtiin vain minimaaliset 700 pulloa. Moni paikallinen ajatteli kaksikon olevan täysin hullu, sillä lajike koetaan yleisesti erittäin vaativaksi. Tomeulle tärkeintä oli kuitenkin tuoda esiin saaren luonne mahdollisimman puhtaassa muodossa, ja hän koki Mantonegron parhaaksi tavaksi ilmentää alueen persoonallisuutta. Kun lajiketta viljellään vain muutamia satoja hehtaareja koko maailmassa ja vain Mallorcalla, olisi ollut silkkaa haaskuuta jättää sen potentiaali käyttämättä. Niinpä kaksikko alkoi tuottaa persoonallisia viinejä modernein viininvalmistusmenetelmin jatkaen sukunsa sukupolvien rajat ylittävää dialogia luonnon ja tarhojen kanssa. Perheen kutsumanimenä käytetty vihanneksiin viittaava ‘Verdura’ päätyi tilan viinintuotannon rekisteröidyksi nimeksi.

Vuonna 2011 Llabrésit rakensivat vanhaan Binissalemin kylän keskustassa sijaitsevaan autotalliin oman viinikellarinsa. Vuosi vuodelta tuotantomääriä on kasvatettu, tuotantomenetelmiä kehitetty ja uusia viinejä alettu valmistaa aiempien rinnalla. Tomeu ei enää kiellä kansainvälisiä lajikkeita omassa tuotannossaan, sillä toiminnan ytimessä ovat paitsi perinteisen perhetilan arvot, myös muuntautumiskykyisyys, mikä vaihtelevien olosuhteiden johdosta on äärimmäisen tärkeää, jotta kunkin vuosikerran ominaispiirteet saadaan parhaiten esiin.

Kaikki Ca’n Verduran tuotanto on puhdasta käsityötä, joka vaatii paljon aikaa ja on fyysisesti raskasta. Rypäleet rankataan tarkoin koko perheen voimin myös isoäidin ottaessa osaa parhaimpien terttujen valikointiin. Viinit käyvät isoissa tammitynnyreissä, ja käymisastian pinnalle nousevaa kuorikerrosta työstetään käsin. Viinit kypsyvät kevyesti paahdetuissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, jotka antavat tilaa viinien hienostuneen hedelmäisille aromeille. Kutakin tynnyriä kohdellaan yksilönä ja ne täytetään ja tyhjennetään tuntien tarkkuudella parhaimman lopputuloksen saamiseksi. Täsmällisyydellä, tarkkuudella ja intohimon siivittämänä Ca’n Verduran viineistä on lyhyessä ajassa tullut hieno esimerkki siitä, mitä Mallorcalla on tarjota viinin ystäville!

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin