Burg Ravensburg

Burg Ravensburg

Burg Ravensburgin tilusten perustamisvuosi saa lukijan hieraisemaan silmiään. Tiluksista löytyy merkintöjä jo vuodelta 1251! Kraichgaun yläpuolella Pohjois-Badenin Sulzfeldissa sijaitsevalla viinitilalla on historiaa siis jopa 770 vuoden ajalta, ja alueella on viljelty viiniä jo parin tuhannen vuoden ajan. Historian siipien havinasta huolimatta Gault Millau antoi Burg Ravensburgin tilalle vastikään Pioneer of Organic Viticulture 2022 -tittelin. Pioneeriaseman tila on saanut muun muassa tarhatyöskentelyn tukena käytettyjen dronejen ja NFT-teknologiassa mukanaolonsa vuoksi. Dronejen avulla jyrkkien tarhojen köynnöksiä voidaan suojata ruiskuttamalla tarvittavia luonnonmukaisessa ja biodynaamisessa tarhatyöskentelyssä sallittuja aineksia heti sateiden jälkeen, jolloin tarhojen maaperä olisi vielä liian märkää koneilla liikuttavaksi. Dronejen avulla myös tarhojen maaperän liialliselta kompressiolta vältytään, mikä auttaa erityisesti jyrkkien tarhojen eroosiota vastaan ja auttaa maaperän biodiversiteetin ylläpitämisessä.

Claus Burmeister on sekä tilan pääviinintekijä että toimitusjohtaja, joten kädet ovat vuorotellen upotettuina tarhojen maaperään, tankkien rypälemassaan, kuin paperikasoihin. Tilalla on hallussaan 38 hehtaaria viinitarhoja, joita on hoidettu luonnonmukaisin menetelmin jo vuodesta 2012 alkaen. Tarhat ovat tällä hetkellä konversiossa Demeterin sertifioimana biodynaamiseen viininviljelyyn. Tilalla tuotetaan jo omaa kompostia ja tarhatyöskentelyssä noudatetaan kuukalenteria. Tarhoilla kasvaa Rieslingin lisäksi burgundilaisia lajikkeita, Weissburgunderia, Grauburgunderia, Pinot Noiria sekä Blaufränkischiä. Rieslingiä Badenissa on viljelty jo vuodesta 1782 alkaen, jolloin Freiherr Göler von Ravensburg istutti ensimmäiset saamansa köynnökset linnansa kupeeseen.

Rein-joen itäpuolella sijaitsevat tilan tarhat nauttivat auringosta hieman Pfalzia enemmän. Tilan tarhojen maaperä on erittäin vanhaa, jopa 160-220 miljoonan vuoden ikäistä kalkkikiveä, siinä missä muualla Badenissa tarhoilta löytyy pääasiassa lössiä ja vulkaanista maata. Sadonkorjuu tehdään valikoiden käsin, ja viinit käyvät luonnollisilla hiivakannoillaan. Burg Ravensburgin sisartila, vuonna 1960 perustettu Heitlinger, on myös Claus Burmeisterin johtama, ja yhdessä ne ovat yksi Saksan suurimmista perheomisteisista viinitiloista.

Tilan kokonaisvuosituotanto on 300 000 pulloa. Tuottajalla on luomusertifikaatti.

Lue lisää!


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin