Bass Phillip

Bass Phillip

Victorian Gippsland tunnetaan merellisestä ja viileästä ilmastostaan. Viinitarhoja alueella on vain vajaat 200 hehtaaria, mutta alue on painunut monen viininystävän mieleen tuottaessaan erityisen ekspressiivisiä viinejä. Gippslandin itä- ja länsi-osissa Cabernet Sauvignon kypsyy hienosti tuottaakseen runsaita punaviinejä. Alueen eteläosa sen sijaan on merenläheisyytensä vuoksi tunnettu raikkaista chardonnay ja pinot noir -viineistään.

Vuonna 1979 Phillip Jonesin perustama Bass Phillipin tila on keskittynyt nimenomaan tuottamaan viinejä Chardonnaysta ja Pinot Noirista. Entinen tietoliikenneammattilainen istutti eteläisen Gippslandin alueelle ensimmäiset omat Pinot Noir -rivistönsä Bordeaux-lajikkeiden joukkoon. Alue tunnettiin pikemminkin maidon- kuin viinintuotannosta, mutta Jones aikoi muuttaa asian. Haaveena Jonesilla oli valmistaa lempitalonsa Ducru Beaucailloun tapaan kuuluisan ranskalaisen alueen mukaisia punaviinejä, mutta pian hän huomasi Pinot Noirin ja Chardonnayn viihtyvän alueella Cabernet Sauvignonia paremmin. Pikkuhiljaa tarhojen köynnökset vaihdettiinkin näihin lajikkeisiin. Tarhojen köynnökset saivat kasvaa rauhassa useita vuosia, sillä ensimmäiset tilan viinit julkaistiin vasta vuonna 1991. Tila nimettiin 1800-luvulla eläneiden pioneerihenkisten George Bassin ja Arthur Phillipin mukaan.

Bass Phillipin viininvalmistuksessa ei tehdä kompromisseja ja tuotantoa ohjaa vahva kunnioitus ympäröivää luontoa kohtaan. Vuodesta 1993 alkaen tarhoja on hoidettu luonnonmukaisin menetelmin ja vuodesta 2002 alkaen myös biodynaamisesti. Kosmisten rytmien annetaan ohjata myös viininvalmistuksellisia toimenpiteitä, jolloin syntyvät viinit ovat mahdollisimman energisiä ja eloisia.

Tarhoilla olevia köynnöksiä leikataan huomattavasti satomäärien rajoittamiseksi, eikä viininviljelyssä turvauduta kastelujärjestelmien käyttöön. Satomäärien rajallisuutta kuvaa hyvin se, että yksi köynnös tuottaa tuskin puolikasta pulloa viiniä. Tarhat on myös istutettu Australian yleisiin tapoihin verrattuna poikkeuksellisen tiheään. Syvä ja mineraalipitoinen maaperä, luonnollinen kosteus ja valtameren tuomat viileät tuulet ovat omiaan tuottamaan hapokkaita ja aromeiltaan moniulotteisia viinejä. Harkitun ja yksityiskohtiin puuttuvan viininviljelyn ja kellaritoiminnassa noudatetun minimaalisen intervention periaatteiden myötä Bass Phillipin viineistä on muodostunut koko Gippslandin alueen viestinviejiä. Viinit valmistuvat luonnollisen hiivakannan avulla, niitä ei kirkasteta, ja myös pumppujen ja suodattimien käyttö sekä viinien lappoaminen pidetään minimaalisena.

Uusi sivu kääntyi tilan historiassa huhtikuussa 2020, kun lapseton Jones päätti myydä tilansa singaporelaiselle Wine Advocaten omistajana tunnetulle liikemiehelle Soo Hoo Khoon Pengille ja hongkongilaiselle yrittäjälle Kent Holle, sekä Burgundissa perhetilaansa pyörittävälle Jean-Marie Fourrierille, joka oli konsultoinut tilan viininvalmistusta parikymmentä vuotta aiemmin vuonna 2002. Fourrierin lanko Adam Francis toimii tilan toimitusjohtajana. Tilan pääviinintekijänä on jo useiden vuosien ajan toiminut John Durham ja tarhapäällikkönä Mick Kelly. Tänä päivänä Bass Phillipin viinitarhat kattavat 12 hehtaaria.

Tilan vuosituotanto on noin 42 000 pulloa.

https://www.bassphillip.com/


Sulje (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Hei, tervetuloa viinien maailmaan!

Verkkokaupamme sisältö on vain täysi-ikäisille.

Ravintola-asiakkaat, muistattehan kirjautua verkkokauppaan!

Hae

Lisätty ostoskoriin