Balthasar Ress
Balthasar Ressin tarina syntyi halusta olla vieraanvarainen muille. Vuonna 1870 Hattenheimin kylään perustettu Ressin majatalo loi perustan vuodesta 1989 alkaen Saksan laatuviinintuottajien VDP-järjestöön kuuluneelle viinitilalle, joka nykyäänkin vaalii alueen pitkää gastronomista perintöä ja sen tarjoamista alueen vierailijoille.
Neljännessä ja viidennessä sukupolvessa Stefan ja Christian Ress jatkavat tilan maineen kasvattamista yhdessä päivittäisestä toiminnasta vastaavan Markus Rollin ja kellarimestari Stephan Sängerin kanssa. Jopa 70% perheyrityksen Rüdesheimissa, Oestrichissa, Hattenheimissa ja Hallgartenissa sijaitsevista tarhoista on Erste ja Grosse Lage -luokiteltuja. Tarhoja on yhteensä 55 hehtaaria ja niillä keskitytään 90% Rieslingin ja 10% Pinot Noirin viljelyyn. Pinot Noirin viljelymääriä aiotaan tulevaisuudessa myös kasvattaa.
Rüdesheimin tarhat sijaitsevat liuskekivisellä ja kvartsisella maaperällä, mikä on haasteellista viininviljelyn kannalta, sillä kuivina vuosina köynnökset joutuvat todenteolla työskentelemään saadakseen riittävästi vettä ja mineraaleja kasvaakseen. Hattenheimissa ja Hallgartenissa sijaitsevat köynnökset kasvavat kalkkipitoisessa savimaassa, mikä on köynnöksille usein hieman armollisempi. Hallgarten on kuitenkin hyvin viileä, joten ilmaston lämmetessä kylällä on mahdollista tuottaa hyvinkin tasapainoisia viinejä, joilla on potentiaalia myös GG-luokitteluun.
Vuodesta 2010 alkaen Balthasar Ressin tarhoja alettiin asteittain hoitaa luonnonmukaisin menetelmin, ja vuosikerrasta 2019 alkaen kaikki tilan viinit on sertifioitu luomutuotantoon. Näinollen tila on Rheingaun suurin luomuviinitila. Myös joitakin biodynaamisuuden oppeja, kuten Maria Thunin kalenteria hyödynnetään tilan operatiivisissa toimissa.
Ressin viinit tunnetaan runsaudestaan, jonka niille takaa poikkeuksellisen pitkä sakkakypsytys. Parhaimmillaan spontaaneja käymisiä seuraava sakkakypsytys ulottuu jopa 60 kuukauteen! Sakkakypsytys myös suojaa viinejä hapettumiselta, jolloin niiden luonnollinen raikkaus ja puhdaspiirteisyys säilyy ikääntymisestä huolimatta. Kypsytysastioina käytetään niin terästankkeja kuin puisia astioita.
Tilan vuosituotanto on noin 300 000 pulloa. Tuottajalla on luomusertifikaatti.