Burgundy lukuisine appellaatioineen on koti monelle upealle viinille, tarhalle sekä tarinalle. Moreyn perheen pitkä historia ja Chablis'n alueen Roland Lavantureux ovat näistä loistavia esimerkkejä.
Pierre Morey
Moreyn tilan historia ulottuu aina vuoteen 1793, josta alkaen jokainen perheen sukupolvi on sekä hoitanut tilan tarhoja että valmistanut viinejä alueen rypäleistä. Vuodesta 1971 tila on kantanut Pierre Moreyn nimeä ja 1991 alkaen tilalla on hyödynnettyä biodynaamisia ja luonnonmukaisia viljelymenetelmiä.
Pierren tytär Anne alkoi työskennellä isänsä rinnalla vuonna 1997, samaan aikaan kun kaikki tilan omat tarhat sertifioitiin biodynaamiseen tuotantoon, ja nykyään Anne vastaa niin tarhoista kuin kellareissa kypsyvistä viineistäkin.
Tänä päivänä Annen parikymppinen poika työskentelee osansa äitinsä tiimiä, mutta kauniisti tammitetut, ilman lisättyjä hiivakantoja käyneet viinit ovat vielä täysin Annen käsialaa.
Tutustu tuottajaan sekä saatavilla oleviin viineihin tarkemmin tästä
Roland Lavantureux
Chablis'n alue Ranskan Burgundyssa on varmasti yksi tunnetuimpia laatuviinialueita maailmassa. Lukuisista pikkuruisista tarhoista ja kylistä koostuvan alueen tähtenä on Chardonnay, jonka tyylit vaihtelevat tilasta ja viljelijästä riippuen. Roland Lavantureux'n nimellä vuodesta 1979 saakka toiminut tila, jota nykyään pyörittävät veljekset Arnaud ja David, on tunnettu runsaasta, intensiivisestä sekä eloisasta tyylistään.
Roland Lavantureux'n omistuksesta löytyy niin 1er Cru kuin Grand Cru -tason tarhoja ja niistä kaikista huolehditaan luonnonmukaisin menetelmin. Eri palstojen viinit vinifioidaan erikseen ja vuosikerrasta ja viinistä riippuen valmistuksessa käytetään niin teräsastioita kuin tammitynnyreitäkin. Vuonna 2020 aloitettiin virallinen konversio luomutuotantoon.
Tutustu tuottajaan sekä saatavilla oleviin viineihin tarkemmin tästä