Borgogno teki ensimmäisenä tuottajana pullotettua Baroloa 1800-luvulla. Nyt 200 vuotta myöhemmin laatuviinit valmistetaan luomumenetelmin, mahdollisimman vihreästi ja kestävästi, perinteisellä Langhen tyylillä.
Borgognon viinitila sijaitsee Barolon kylässä kukkulan laella. Maanviljelijä Bartolomeo Borgognon vuonna 1761 perustama tila on yksi Piemonten alueen vanhimmista ja arvostetuimmista viinintuottajista. Tilan viinejä on kiitelty kautta aikain huippulaatuisiksi ja tyylikkäiksi, ja talon nimi on monelle viinin ystävälle lähes synonyymi Piemonten upeille viineille.
Borgognon barolot ovat viininharrastajien suosiossa, eikä ihme. Tilan kellareissa parhaat vuosikerrat kehittyvät ja kypsyvät kymmeniä vuosia. Mutta Borgogno on paljon muutakin kuin upeita baroloja: tilalla tehdään Barbera d’Alba lajikeviiniä sekä Dolcetton, Barberan ja Nebbiolon yhdistelmästä Langhe Rossoa. Tilan rypäleet ilmentävät hienosti alueen terroiria ja lopputuloksena onkin tyylikkäitä ja arvostettuja, alueelleen uskollisia Piemonten viinejä.
Vaikka Borgognen tilalla on takana on pitkä historia, tilalla halutaan pitää katse tulevaisuudessa käyttämällä viljelyssä moderneja ja vastuullisesti kestäviä tuotantotapoja. Tilan viinit käyvät betonitankeissa spontaanisti, minkä jälkeen ne kypsyvät ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinit viimeistellään isoissa slavonialaisissa tammitynnyreissä.
Alkosta on saatavilla viittä eri viiniä Borgognon tilalta. Kaikki niistä ovat saaneet hyvät arviot Viinilehdeltä.